Asbest verwijderen als particulier

Bij het verwijderen van een asbestdak komt veel kijken. Zo gaat er veel tijd zitten in het uitzoeken welke vergunningen u moet aanvragen, of u recht heeft op subsidies en het inschakelen van de juiste gecertificeerde bedrijven. Coöperatie Asbestschakel neemt dit hele proces voor u als particulier uit handen en helpt u bovendien met de (duurzame) vervanging van uw dak, altijd met één aanspreekpunt.

Asbestschakel regelt alles voor het verwijderen van asbest

Asbestdakenverbod ook voor particulieren

Het asbestdakenverbod heeft aardig wat consequenties. Ook als u als particulier een klein asbestdak heeft is het asbest na 2024 verboden. Het is daarom van belang dat u uw asbestdak saneert. Dakbeschot onder dakpannen valt niet onder het asbestdakenverbod dat op 1 januari 2025 ingaat, en daarmee niet onder onze dienstverlening.

Heeft u minder dan 35 vierkante meter dan mag u een asbestdak, meestal bestaande uit asbest golfplaten, zelf verwijderen. In veel gevallen is het echter verplicht of beter om asbest verwijderen te laten doen.

Voordelen Asbestschakel

Asbestschakel werkt samen met u als particulier dakeigenaar en met gecertificeerde en veelal lokale bedrijven om asbest professioneel en efficiënt te verwijderen en daken terug te leggen. Wij zijn altijd het enige aanspreekpunt tussen u en deze lokale bedrijven. Door onze schaalgrootte en door de werkzaamheden te clusteren per gemeente, dorp of wijk, realiseren we voordelen die zich ook vertalen in een scherpe prijs voor u met de beste prijs- en kwaliteitverhouding.

Bereken uw nieuwe dak

Wilt u direct weten wat uw nieuwe dak kost?
Gebruik de rekentool en u krijgt direct de prijs te zien.

Wat kost uw nieuwe dak?

Zelf asbest verwijderen? Bestel de Asbestschakelbox!

Beschikt u over een asbestdak met minder dan 35 vierkante meter asbest? En wilt u dat zelf verwijderen? Dat mag onder voorwaarden dat de golfplaten niet kapot of verweerd zijn en het gebouw geen bedrijfsfunctie heeft. Bekijk de video Milieu Centraal hoe u dat moet doen. Daarnaast kunt u onze Asbestschakelbox bestellen om het ook veilig te doen. Deze box bevat alle materialen om met twee personen veilig uw asbest zelf te verwijderen. Hij kost € 49,95 inclusief btw en verzendkosten.

Onze Asbestschakelbox is gevuld door een sociale werkplaats in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Bestel de Asbestschakelbox

De asbestschakelbox

Waarom asbest verwijderen?

Tot in de jaren 80 werd asbest veel gebruikt bij de bouw van huizen. Vaak is het verwerkt in golfplaten (op bijv. schuurtjes), afvoerbuizen en vloerzeil. Asbestdaken kunnen door weer en wind beschadigen. Daarom werkt de regering aan een verbod op asbestdaken.

Als u asbesthoudend materiaal beschadigt (bijvoorbeeld door breken, boren of zagen), kunnen er asbestvezels vrijkomen. Inademen van die vezels kan slecht zijn voor uw gezondheid. Sinds 1993 zijn vrijwel alle toepassingen van asbest verboden.

Video: waar zit asbest in en hoe herkent u het?

Subsidie verwijderen asbest definitief gestopt

Het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) die de subsidie aanvragen namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat coördineert geeft dit op haar website aan. Het totale subsidiebudget van 75 miljoen euro voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken is overschreden. De afgelopen maanden van 2018 steeg het aantal ingediende aanvragen explosief waardoor de uitputting van het budget erg snel verliep. De regeling is per 15 december 2018 gesloten. Subsidie aanvragen is niet meer mogelijk.

De Subsidieregeling verwijdering Asbestdaken had als oogmerk om het verwijderen van asbestdaken te stimuleren. Voor de regeling was een budget van € 75 miljoen beschikbaar. Dit budget is inmiddels uitgeput en zal niet worden aangevuld aldus het Ministerie.

Bekijk de website van RVO

Financiële mogelijkheden zonnepanelen

Btw-teruggave op zonnepanelen
Particuliere dakeigenaren kunnen de btw op de investering in zonnepanelen als subsidie terugvragen. Dit maakt een investering in zonnepanelen voor u extra interessant. Schakelt u Asbestschakel in voor het vervangen van uw asbestdak en kiest u ook voor zonnepanelen, dan heeft u gedurende het gehele traject 1 aanspreekpunt. Bekijk de regeling van de Belastingdienst voor de BTW teruggave bij zonnepanelen.

De Energiebespaarlening
De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om investeringen in of aan uw huis te financieren. U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De overige 25% van het leenbedrag moet u investeren in andere energiebesparende maatregelen, zoals een installatie voor warmteterugwinning of isolatiemaatregelen. U kunt tussen de € 2.500,- en € 25.000,- lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief en boetevrij aflossen. Voor een leenbedrag van € 5.000,- tot € 15.000,- is de looptijd 10 jaar. Voor een leenbedrag boven de € 15.000,- kunt u kiezen uit een looptijd van tien of vijftien jaar. Bekijk de Energiebespaarlening.

“Een prettige ervaring en een luisterend oor!”

“We hebben de samenwerking met Asbestschakel als erg prettig ervaren. We kregen goede voorlichting en een duidelijke offerte voor de uit te voeren werkzaamheden.

J. Meijer Lees hier het hele verhaal Bekijk alle ervaringen

Wij
werken
samen
met

Kamphuis Logo Grijs
Maathuis Logo 171110 163801
Middendorp Montage Logo
Plegt Vos Logo 171110 163743
Falk Logo Grijs
Logo Bramer 2
Acmaa Logo 171110 163750
Ortageo Logopng
Morrenhof Logo 171110 163806 1
Raab Karcher Logo 171110 163745
Cid 73733Ee3 D1F2 40A3 B441 78C390A1C947
Cid 466C3334 B80E 41E2 83Bd 37Bda32Cf3Ac
Cid 7D7Dc30B 20B6 4Ad0 Ac8A 890860Df9B57
Cid 088C03Fb Eacd 4Fe4 9A5F D8E401C016Aa
Avm 2
Cid 168Aaf84 493F 41C6 A7Ff 67Fb76C24B33