Asbest verwijderen als particulier

Bij het verwijderen van een asbestdak komt veel kijken. Zo gaat er veel tijd zitten in het uitzoeken welke vergunningen u moet aanvragen, of u recht heeft op subsidies en het inschakelen van de juiste gecertificeerde bedrijven. Coöperatie Asbestschakel neemt dit hele proces voor u als particulier uit handen en helpt u bovendien met de (duurzame) vervanging van uw dak, altijd met één aanspreekpunt.

Asbestdakenverbod ook voor particulieren

Het asbestdakenverbod heeft aardig wat consequenties. Ook als u als particulier een klein asbestdak heeft is het asbest vanaf 2024 verboden. Het is daarom van belang dat u uw asbestdak saneert. Heeft u minder dan 35 vierkante meter dan mag u een asbestdak, meestal bestaande uit asbest golfplaten, zelf verwijderen. In veel gevallen is het echter verplicht of beter om het te laten doen.

Voordelen Asbestschakel

Asbestschakel werkt samen met u als particulier dak eigenaar en met gecertificeerde en veelal lokale bedrijven om asbest professioneel en efficiënt te verwijderen en daken terug te leggen. Wij zijn altijd het enige aanspreekpunt tussen u en deze lokale bedrijven. Door onze schaalgrootte en door de werkzaamheden te clusteren per gemeente, dorp of wijk, realiseren we voordelen die zich ook vertalen in een scherpe prijs voor u met de beste prijs- en kwaliteitverhouding.

Bereken uw nieuwe dak

Wilt u direct weten wat uw nieuwe dak kost?
Gebruik de rekentool en u krijgt direct de prijs te zien.

Wat kost uw nieuwe dak?

Zelf asbest verwijderen? Bestel de Asbestschakelbox!

Beschikt u over een asbestdak met minder dan 35 vierkante meter asbest? En wilt u dat zelf verwijderen? Dat mag onder voorwaarden dat de golfplaten niet kapot of verweerd zijn en het gebouw geen bedrijfsfunctie heeft. Bekijk de video Milieu Centraal hoe u dat moet doen. Daarnaast kunt u onze Asbestschakelbox bestellen om het ook veilig te doen. Deze box bevat alle materialen om met twee personen veilig uw asbest zelf te verwijderen. Hij kost € 49,95 inclusief btw en verzendkosten.

Bestel de Asbestschakelbox

Waarom asbest verwijderen?

Tot in de jaren 80 werd asbest veel gebruikt bij de bouw van huizen. Vaak is het verwerkt in golfplaten (op bijv. schuurtjes), afvoerbuizen en vloerzeil. Asbestdaken kunnen door weer en wind beschadigen. Daarom werkt de regering aan een verbod op asbestdaken.

Als je asbesthoudend materiaal beschadigt (bijvoorbeeld door breken, boren of zagen), kunnen er asbestvezels vrijkomen. Inademen van die vezels kan slecht zijn voor je gezondheid. Sinds 1993 zijn vrijwel alle toepassingen van asbest verboden.

Video: waar zit asbest in en hoe herken je het?

Subsidie verwijderen asbest voor particulieren

Als particulier komt u in aanmerking voor een subsidie* van € 4,50 per vierkante meter verwijderd asbestdak. Is uw asbestdak kleiner dan 35M² dan heeft u alleen recht op subsidie als u het asbest laat verwijderen door een gecertificeerd saneringsbedrijf. Gaat u zelf saneren dan heeft u geen recht op subsidie. Dakbeschot valt niet onder het asbestdakenverbod dat op 1 januari 2024 ingaat, en daarmee niet onder onze dienstverlening.

Vervangt u het asbestdak voor een duurzaam dak met zonnepanelen, dan komt u naast bovengenoemde subsidie misschien in aanmerking voor nog andere subsidies en financiële voordelen.

*Mededeling RVO: Budget subsidie saneren asbestdaken is overschreden

Het totale subsidiebudget van 75 miljoen euro is overschreden! U kunt nog wel een aanvraag indienen, maar de kans is zeer klein dat deze aanvragen nog worden gehonoreerd. Houdt u hier rekening mee!

Bekijk de subsidieregeling

Financiële mogelijkheden zonnepanelen

Btw-teruggave op zonnepanelen
Particuliere dakeigenaren kunnen de btw op de investering in zonnepanelen als subsidie terugvragen. Dit maakt een investering in zonnepanelen voor u extra interessant. Schakelt u Asbestschakel in voor het vervangen van uw asbestdak en kiest u ook voor zonnepanelen, dan heeft u gedurende het gehele traject 1 aanspreekpunt. Bekijk de regeling van de Belastingdienst voor de BTW teruggave bij zonnepanelen.

De Energiebespaarlening
De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om investeringen in of aan uw huis te financieren. U kunt maximaal 75% van de hoofdsom van de Energiebespaarlening gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. De overige 25% van het leenbedrag moet u investeren in andere energiebesparende maatregelen, zoals een installatie voor warmteterugwinning of isolatiemaatregelen. U kunt tussen de € 2.500,- en € 25.000,- lenen tegen een aantrekkelijk rentetarief en boetevrij aflossen. Voor een leenbedrag van € 5.000,- tot € 15.000,- is de looptijd 10 jaar. Voor een leenbedrag boven de € 15.000,- kunt u kiezen uit een looptijd van tien of vijftien jaar. Bekijk de Energiebespaarlening.

“Erg fijn dat je niet overal zelf achteraan hoeft!”

Tijdens de voorlichtingsavond over asbestsanering in Wierden kwam de heer Westerd, eigenaar van Stal Westerd, in contact met Asbestschakel. Na de informatieavond gaf de ondernemer Asbestschakel opdracht om zijn asbestdaken te saneren. En met succes! Inmiddels beschikt Stal Westerd over een compleet nieuw dak en kijkt de eigenaar terug op een goed verlopen proces.

Harm Westerd Lees hier het hele verhaal Bekijk alle ervaringen

Aankomende evenementen

Asbestschakel werkt veelal geclusterd. Daarom organiseren wij ook informatieavonden op locaties waar wij volop aan het werk zijn. U bent van harte welkom op één van deze avonden. U hoeft zich daarvoor niet aan te melden. Kijk hieronder wanneer we bij u in de buurt zijn.

Kampen

Particulier

27 november 2018

Zwolle

Particulier

29 november 2018

Wij
werken
samen
met