Asbest verwijderen voor ondernemers

Bent u ondernemer en heeft u een asbestdak op uw bedrijfspand? Laat uw dak dan nu op professionele wijze saneren door coöperatie Asbestschakel. Wanneer het asbestdakenverbod ingaat, bent u namelijk niet meer verzekerd bij (brand)schade en heeft u dus te maken met een verhoogd bedrijfsrisico. Inmiddels zijn milieuschadeverzekeringen begonnen met het aanscherpen van polisvoorwaarden en het verhogen van premies. Hoog tijd om uw vastgoed te verbeteren en klaar te stomen voor na 2024. En als u toch bezig bent, kies dan voor verduurzaming van uw pand door het plaatsen van zonnepanelen op het dak. U kunt als ondernemer gebruik maken van aantrekkelijke fiscale en ondernemersregelingen.

Asbest verwijderen alles door 1 partij geregeld

Ontzorgen tijdens het hele proces

Bij het verwijderen van een asbestdak komt veel kijken. Zo gaat er veel tijd zitten in het uitzoeken welk dak u terug wilt, hoe u vergunningen moet aanvragen, op welke subsidies u recht heeft en het aansturen van het totale proces. Deze tijd kunt u beter besteden aan uw eigen bedrijfsproces. Asbestschakel neemt u het hele proces uit handen, zodat u geen omkijken heeft naar de uitvoerende werkzaamheden. Daarbij heeft u één aanspreekpunt.

Uit eigen ervaring ontstaan

Asbestschakel is voortgekomen uit een initiatief van ondernemers die zelf de asbestdaken van hun bedrijfspanden moesten vervangen en vonden dat dat traject een stuk efficiënter kon. We begrijpen dus dat het voor u van belang is dat de dagelijkse bedrijfsvoering gewoon door kan gaan en dat een ondernemer met een kantoorpand andere wensen heeft dan iemand die een productiehal heeft die open moet blijven. In overleg komen we tot een passende oplossing.

Bereken uw nieuwe dak

Wilt u direct weten wat uw nieuwe dak kost?
Gebruik de rekentool en u krijgt direct de prijs te zien.

Wat kost uw nieuwe dak?

Subsidies voor ondernemers

Voor ondernemers zijn er diverse fiscale regelingen en subsidies, wanneer u kiest voor een duurzaam nieuw dak dat is voorzien van zonnepanelen, kunt u daarnaast in aanmerking komen voor bijvoorbeeld de Energie Investerings Aftrek (EIA), de Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA) en/of de Milieu Investerings Aftrek (MIA).

Subsidies verwijderen asbest definitief gestopt

Het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) die de subsidie aanvragen namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat coördineert geeft dit op haar website aan. Het totale subsidiebudget van 75 miljoen euro voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken is overschreden. De afgelopen maanden van 2018 steeg het aantal ingediende aanvragen explosief waardoor de uitputting van het budget erg snel verliep. De regeling is per 15 december 2018 gesloten. Subsidie aanvragen is niet meer mogelijk.

Bekijk de website van RVO

Fiscale voordelen

Asbestschakel werkt onder andere nauw samen met accountantskantoor Countus, dat graag met uw eigen boekhouder/accountant meedenkt. Dit kan uw bedrijf aanzienlijke fiscale voordelen opleveren. Er zijn voorbeelden waarbij door voorreserveringen op te nemen op de balans het vervangen van een dak aanzienlijk aantrekkelijker werd. Tijdens het eerste gesprek kunnen we u hier meer over vertellen en eenvoudig in contact brengen met de juiste personen.

Schaalvoordeel

Asbestschakel werkt samen met u als zakelijke dakeigenaar en met gecertificeerde en veelal lokale bedrijven om asbest professioneel en efficiënt te verwijderen en daken terug te leggen. Door onze schaalgrootte en door de werkzaamheden te clusteren per gemeente, dorp of wijk, realiseren we voordelen die zich ook vertalen in een scherpe prijs voor u, met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.


“Erg fijn dat je niet overal zelf achteraan hoeft!”

Tijdens de voorlichtingsavond over asbestsanering in Wierden kwam de heer Westerd, eigenaar van Stal Westerd, in contact met Asbestschakel. Na de informatieavond gaf de ondernemer Asbestschakel opdracht om zijn asbestdaken te saneren. En met succes! Inmiddels beschikt Stal Westerd over een compleet nieuw dak en kijkt de eigenaar terug op een goed verlopen proces.

Harm Westerd Lees hier het hele verhaal Bekijk alle ervaringen

Wij
werken
samen
met

Kamphuis Logo Grijs
Maathuis Logo 171110 163801
Middendorp Montage Logo
Plegt Vos Logo 171110 163743
Falk Logo Grijs
Logo Bramer 2
Acmaa Logo 171110 163750
Ortageo Logopng
Morrenhof Logo 171110 163806 1
Raab Karcher Logo 171110 163745
Cid 73733Ee3 D1F2 40A3 B441 78C390A1C947
Cid 466C3334 B80E 41E2 83Bd 37Bda32Cf3Ac
Cid 7D7Dc30B 20B6 4Ad0 Ac8A 890860Df9B57
Cid 088C03Fb Eacd 4Fe4 9A5F D8E401C016Aa
Avm 2
Cid 168Aaf84 493F 41C6 A7Ff 67Fb76C24B33