Asbest verwijderen voor ondernemers

Bent u ondernemer en heeft u een asbestdak op uw bedrijfspand? Laat uw dak dan nu op professionele wijze saneren door coöperatie Asbestschakel. Wanneer het asbestdakenverbod ingaat, bent u namelijk niet meer verzekerd bij (brand)schade en heeft u dus te maken met een verhoogd bedrijfsrisico. Inmiddels zijn milieuschadeverzekeringen begonnen met het aanscherpen van polisvoorwaarden en het verhogen van premies. Hoog tijd om uw vastgoed te verbeteren en klaar te stomen voor 2024. En als u toch bezig bent, kies dan voor verduurzaming van uw pand door het plaatsen van zonnepanelen op het dak. U kunt als ondernemer gebruik maken van aantrekkelijke fiscale en ondernemersregelingen.

Ontzorgen tijdens het hele proces

Bij het verwijderen van een asbestdak komt veel kijken. Zo gaat er veel tijd zitten in het uitzoeken welk dak u terug wilt, hoe u vergunningen moet aanvragen, op welke subsidies u recht heeft en het aansturen van het totale proces. Deze tijd kunt u beter besteden aan uw eigen bedrijfsproces. Asbestschakel neemt u het hele proces uit handen, zodat u geen omkijken heeft naar de uitvoerende werkzaamheden. Daarbij heeft u één aanspreekpunt.

Uit eigen ervaring ontstaan

Asbestschakel is voortgekomen uit een initiatief van ondernemers die zelf de asbestdaken van hun bedrijfspanden moesten vervangen en vonden dat dat traject een stuk efficiënter kon. We begrijpen dus dat het voor u van belang is dat de dagelijkse bedrijfsvoering gewoon door kan gaan en dat een ondernemer met een kantoorpand andere wensen heeft dan iemand die een productiehal heeft die open moet blijven. In overleg komen we tot een passende oplossing.

Bereken uw nieuwe dak

Wilt u direct weten wat uw nieuwe dak kost?
Gebruik de rekentool en u krijgt direct de prijs te zien.

Wat kost uw nieuwe dak?

Schaalvoordeel

Asbestschakel werkt samen met u als zakelijke dakeigenaar en met gecertificeerde en veelal lokale bedrijven om asbest professioneel en efficiënt te verwijderen en daken terug te leggen. Door onze schaalgrootte en door de werkzaamheden te clusteren per gemeente, dorp of wijk, realiseren we voordelen die zich ook vertalen in een scherpe prijs voor u, met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Subsidie verwijderen asbest voor ondernemers

Voor ondernemers zijn er diverse fiscale regelingen en subsidies, zowel voor het verwijderen als voor het vervangen van uw asbestdak door bijvoorbeeld geïsoleerde sandwichpanelen. Zo heeft u recht op een subsidie* van € 4,50 per vierkante meter verwijderd asbestdak, met een maximum van € 25.000,- per adres. Wanneer u kiest voor een duurzaam nieuw dak dat is voorzien van zonnepanelen, kunt u daarnaast in aanmerking komen voor bijvoorbeeld de Energie Investerings Aftrek (EIA), de Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA) en/of de Milieu Investerings Aftrek (MIA).

*Mededeling RVO: Budget subsidie saneren asbestdaken is overschreden

Het totale subsidiebudget van 75 miljoen euro is overschreden! U kunt nog wel een aanvraag indienen, maar de kans is zeer klein dat deze aanvragen nog worden gehonoreerd. Houdt u hier rekening mee!

Bekijk de subsidieregeling

Fiscale voordelen

Asbestschakel werkt onder andere nauw samen met accountantskantoor Countus, dat graag met uw eigen boekhouder/accountant meedenkt. Dit kan uw bedrijf aanzienlijke fiscale voordelen opleveren. Er zijn voorbeelden waarbij door voorreserveringen op te nemen op de balans het vervangen van een dak aanzienlijk aantrekkelijker werd. Tijdens het eerste gesprek kunnen we u hier meer over vertellen en eenvoudig in contact brengen met de juiste personen.


“Laat u ontzorgen door Asbestschakel voor de zorgen over uw asbestdak”

Asbestschakel heeft drie asbestdaken op ons erf vervangen. Het ging in totaal om zo’n 2.100 vierkante meter. Een beste klus dus! Wij zijn erg tevreden over coöperatie Asbestschakel. Zij nemen je alle zorgen uit handen!

Martin Mentink Lees hier het hele verhaal Bekijk alle ervaringen

Aankomende evenementen

Asbestschakel werkt veelal geclusterd. Daarom organiseren wij ook informatieavonden op locaties waar wij volop aan het werk zijn. U bent van harte welkom op één van deze avonden. U hoeft zich daarvoor niet aan te melden. Kijk hieronder wanneer we bij u in de buurt zijn.

Zwolle

Ondernemer

22 november 2018

Wij
werken
samen
met