Asbestschakel: asbest verwijderen voor agrariërs

Bent u agrariër? Grote kans dat uw stallen en schuren een asbestdak hebben. Met het asbestdakenverbod na 2024 op komst, kan dat consequenties hebben voor uw toekomstige boerenbedrijf. Wanneer het asbestdakenverbod ingaat, bent u namelijk niet meer verzekerd bij (brand)schade en heeft u dus te maken met een verhoogd bedrijfsrisico. Inmiddels zijn milieuschadeverzekeringen begonnen met het aanscherpen van polisvoorwaarden en het verhogen van premies. Hoog tijd om uw boerenbedrijf te verbeteren en klaar te stomen voor de toekomst. En als u toch bezig bent, kies dan voor verduurzaming van uw boerenbedrijf door het plaatsen van zonnepanelen op het dak. U kunt als agrariër gebruik maken van aantrekkelijke fiscale en ondernemersregelingen. Coöperatie Asbestschakel helpt u graag om op efficiënte en professionele wijze uw dak te vernieuwen, met partners die veelal bij u uit de buurt komen.

Asbest verwijderen alle onder 1 dak

Ontzorgen tijdens het hele proces

Bij het verwijderen van een asbestdak komt veel kijken. Zo gaat er veel tijd zitten in het uitzoeken welk dak u terug wilt, hoe u vergunningen moet aanvragen, op welke subsidies u recht heeft en het aansturen van het totale proces. Asbestschakel kan u dit hele proces uit handen nemen en u bovendien helpen met de (duurzame) vervanging van uw dak. Wij doen dat op zo’n manier, dat uw bedrijfsvoering nagenoeg ongestoord door kan gaan. De planning van het vervangen van het dak gaat in goed overleg, heeft u bijvoorbeeld een melkveebedrijf, dan plannen we de werkzaamheden in de periode dat het vee de wei in kan.

Goede prijs en bekende gezichten

Asbestschakel werkt samen met u als dakeigenaar, gecertificeerde en veelal lokale bedrijven om asbest professioneel en efficiënt te verwijderen en daken terug te leggen. Door onze schaalgrootte en door de werkzaamheden te clusteren per gemeente, dorp of wijk, realiseren we voordelen die zich ook vertalen in een scherpe prijs voor u, met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding.

Bereken uw nieuwe dak

Wilt u direct weten wat uw nieuwe dak kost?
Gebruik de rekentool en u krijgt direct de prijs te zien.

Wat kost uw nieuwe dak?

Subsidies voor agrariërs

Voor agrariërs zijn er diverse fiscale regelingen en subsidies, wanneer u kiest voor een duurzaam nieuw dak dat is voorzien van zonnepanelen, kunt u in aanmerking komen voor bijvoorbeeld de Energie Investerings Aftrek (EIA), de Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA) en/of de Milieu Investerings Aftrek (MIA).

Subsidies verwijderen asbest definitief gestopt

Het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland), die de subsidie aanvragen namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat coördineert, geeft het volgende op haar website aan. "Het totale subsidiebudget van 75 miljoen euro voor de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken is overschreden. De afgelopen maanden van 2018 steeg het aantal ingediende aanvragen explosief waardoor de uitputting van het budget erg snel verliep. De regeling is per 15 december 2018 gesloten. Subsidie aanvragen is niet meer mogelijk."

Bekijk de website van RVO

Fiscale voordelen

Asbestschakel werkt onder andere nauw samen met accountantskantoor Countus, dat graag met uw eigen boekhouder/accountant meedenkt. Dit kan uw agrarische bedrijf aanzienlijke fiscale voordelen opleveren. Er zijn voorbeelden waarbij door voorreserveringen op te nemen op de balans het vervangen van een dak aanzienlijk aantrekkelijker werd. Tijdens het eerste gesprek kunnen we u hier meer over vertellen en eenvoudig in contact brengen met de juiste personen.

Gemeentelijk beleid

Uw gemeente kan zelf regelingen en subsidies hebben, bijvoorbeeld op het gebied van rood-voor-rood en schuur voor schuur. We hebben kort omschreven hoe deze ondersteunende regelingen in het algemeen werken. Voor uw eigen individuele situatie verwijzen we u naar uw gemeentelijke website, of neem contact op met uw gemeente en vraag naar de desbetreffende afdeling voor uitleg, ze helpen u graag.

“Laat u ontzorgen door Asbestschakel voor de zorgen over uw asbestdak”

Asbestschakel heeft drie asbestdaken op ons erf vervangen. Het ging in totaal om zo’n 2.100 vierkante meter. Een beste klus dus! Wij zijn erg tevreden over coöperatie Asbestschakel. Zij nemen je alle zorgen uit handen!

Martin Mentink Lees hier het hele verhaal Bekijk alle ervaringen

Wij
werken
samen
met

Kamphuis Logo Grijs
Maathuis Logo 171110 163801
Middendorp Montage Logo
Plegt Vos Logo 171110 163743
Falk Logo Grijs
Logo Bramer 2
Acmaa Logo 171110 163750
Ortageo Logopng
Morrenhof Logo 171110 163806 1
Raab Karcher Logo 171110 163745
Cid 73733Ee3 D1F2 40A3 B441 78C390A1C947
Cid 466C3334 B80E 41E2 83Bd 37Bda32Cf3Ac
Cid 7D7Dc30B 20B6 4Ad0 Ac8A 890860Df9B57
Cid 088C03Fb Eacd 4Fe4 9A5F D8E401C016Aa
Avm 2
Cid 168Aaf84 493F 41C6 A7Ff 67Fb76C24B33