Over coöperatie Asbestschakel

Asbestschakel wordt een revolutie in de bouwwereld genoemd: unieke coöperaties van bedrijven die samen de klus van het saneren van asbestdaken klaren. Wij zijn goedkoper en sneller dan iedere andere vorm van asbestaanpak en werken met één aanspreekpunt voor alle deelnemende partijen. Als coöperatie werken wij samen met dakeigenaren, overheid en lokale bedrijven. Samen zorgen we op efficiënte en professionele wijze voor het saneren van asbestdaken. Waar mogelijk maken we per gemeente afspraken over de aanpak voor haar inwoners met asbestdaken. Deze aanpak maakt voor iedereen duidelijk wat er bij het saneren komt kijken. Of u nu agrariër, particulier, bedrijf, provincie, gemeente of woningcorporatie bent.

Onze kracht: een digitaal proces en toppartners
Ons proces in nagenoeg volledig gedigitaliseerd. U kunt als dakeigenaar zelf online uw dak en daarmee de prijs samenstellen. U hoeft dus niet meer te wachten op offertes. Onze partners aan de coöperaties gebruiken de unieke programmatuur ook op het perceel, zodat we exact weten wanneer de volgende partner in het saneerproces aan zet is. Door de verspilling uit het gehele proces te hebben gehaald, kunnen we versnellen en scherpe prijzen bieden aan de dakeigenaar. We saneren alle daken, groot en klein. Dit is mede mogelijk door geclusterd te werken.

Waar komt het idee voor Asbestschakel vandaan?
Asbestschakel is ontstaan uit de praktijk. Jeroen Klinkhamer en Douwe Idema waren niet werkzaam in de ‘asbestwereld’. Zij merkten wel uit eigen ervaring hoe stroef het totale saneringsproces verliep. Maar ook hoeveel werk een dakeigenaar moest steken in het krijgen van juiste prijzen. Het vertrouwen in een goed aaneengeschakeld proces is bij veel ‘losse aanbieders’ moeilijk te krijgen. Er komen namelijk tal van individuele partijen kijken bij het saneren en terugplaatsen van een nieuw dak, al dan niet met zonnepanelen.

De oplossing om het proces te optimaliseren en de branche beter te positioneren, lag in de bundeling van krachten en te digitaliseren. Door het vormen van coöperaties en door een gezamenlijke werkwijze toe te passen in de provincies, werken we ‘schouder aan schouder’ aan het saneren van asbestdaken voordat het asbestdakenverbod van kracht wordt. Inmiddels fungeren wij als ‘de schakel’ tussen tal van overheden, het bedrijfsleven en de dakeigenaar en hebben we al flink wat saneer meters gemaakt!

Wat kost uw nieuwe dak?

Wie zijn wij?

Coöperatie Asbestschakel wordt aangestuurd door een drietal bevlogen ondernemers. Ondernemers waarbij innovatie, daadkracht en kennis op slimme wijze gebundeld is. Daar profiteert iedereen in het totale proces van. Maak kennis met dit drietal

Jeroen Klinkhamer: “Het idee voor Asbestschakel ontstond vanuit de praktijk. Ik ondervond aan den lijve wat een stroperig proces dat saneren van asbestdaken was. Ik zag als 4e generatie ondernemer kansen en zocht partners die samen met mij dit idee verder konden brengen. Ik houd ervan om kansen die zich voordoen op te pakken en verder te brengen. Asbestschakel levert daadwerkelijk een maatschappelijke bijdrage!”

Douwe Idema: “Bij Plegt-Vos hebben we ruime ervaring met het ontwikkelen van vernieuwende initiatieven in de bouwbranche. Die ervaring en innovatiedrang binnen onze gelederen hebben we ingezet om Asbestschakel op te zetten. Samen met onze partners in het proces beschikken we over een bak aan bouwkundige ervaring.”

Dennis Brugging: “Hoe zorg je er nu voor dat complexe data zo gepresenteerd wordt, dat het voor de gebruiker een eenvoudig proces is? Voor mij is dat een dagelijkse uitdaging, waar ik met veel plezier aan werk. De rekentool, waarbij je zelf je dak kunt samenstellen zodat er een prijs uitrolt, is zo’n mooie puzzel. Binnen Asbestschakel zijn we continu bezig om het proces nog verder te verbeteren!”

Wij verwijderen asbest met partners bij u uit de buurt

We vinden het belangrijk om regionaal te werken. U wilt immers weten met wie u te maken heeft. En u wilt zeker weten dat de kwaliteit van saneren en uw nieuwe dak gegarandeerd is. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor deelnemers uit de regio. Dat is goed voor u én goed voor de lokale werkgelegenheid.

Hieronder ziet u met welke partners wij werken. Zij maken deel uit van onze coöperatie, of zijn samenwerkingspartner en staan dus voor dezelfde kwaliteitsnorm als wij.

Samenwerkingspartners

Ontmoet het team

Daarnaast is Asbestschakel elke dag 'aan de weg' te vinden om 'keukentafelgesprekken' te voeren, het werk te begeleiden en de eindoplevering te verzorgen. Dit zijn de enthousiaste medewerkers die u onderweg kunt tegenkomen.

Jeroen Klinkhamer profielafbeelding
Douwe Idema profielafbeelding
Dennis Brugging profielafbeelding
Rolf te Velde profielafbeelding
Ron La Faille profielafbeelding
Alie Reekers-Bakhuis profielafbeelding
Johan Oordt profielafbeelding
Henk Hilbolling profielafbeelding
Jan Visscher profielafbeelding
Gerrit Hamse profielafbeelding
Hubert Stevelink profielafbeelding
Richard Blankenvoort profielafbeelding
Gerrit Olimulder profielafbeelding
Bart Plaatje profielafbeelding
Relatiebeheerder profielafbeelding

Actueel

Kabinet komt met definitief verbod op asbestdaken

Daken met asbest zijn in Nederland na 2024 verboden. De Tweede Kamer stemde dinsdag 16 oktober met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Lees meer

Lees ons krantenartikel in de Gelderlander

Asbestschakel is nu ook actief in de provincie Gelderland. Hier heeft de Gelderlander een mooi stuk over geschreven.

Lees meer

Hoe werkt sanering van asbestdaken in de praktijk?

Asbestdaken saneren? Hoe gaat dat precies? En is dat niet gevaarlijk? Het zijn veelvoorkomende vragen waar wij het antwoord op weten! In dit artikel beschrijven we hoe de sanering van asbesthoudende daken in de praktijk werkt en wat erbij komt kijken.

Lees meer

Welke regelingen kunnen u wellicht helpen?

Er zijn per provincie en soms zelf per gemeente verschillende ondersteunende regelingen die vaak specifiek gelden voor het buitengebied om dit de komende jaren netjes te houden. Volgens onderzoekers is dat ook nodig want het buitengebied zou snel verpauperen de komende jaren. Door schaalvergroting en bedrijfsbeëindiging zullen er veel vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) ontstaan, vaak met asbestdaken.

Lees meer

Wij
werken
samen
met