Over coöperatie Asbestschakel

Asbestschakel wordt een revolutie in de bouwwereld genoemd: unieke coöperaties van bedrijven die samen de klus van het saneren van asbestdaken klaren. Wij zijn goedkoper en sneller dan iedere andere vorm van asbestaanpak en werken met één aanspreekpunt voor alle deelnemende partijen. Als coöperatie werken wij samen met dakeigenaren, overheid en lokale bedrijven. Samen zorgen we op efficiënte en professionele wijze voor het saneren van asbestdaken. Waar mogelijk maken we per gemeente afspraken over de aanpak voor haar inwoners met asbestdaken. Deze aanpak maakt voor iedereen duidelijk wat er bij het saneren komt kijken. Of u nu agrariër, particulier, bedrijf, provincie, gemeente of woningcorporatie bent.

Onze kracht: een digitaal proces en toppartners
Ons proces in nagenoeg volledig gedigitaliseerd. U kunt als dakeigenaar zelf online uw dak en daarmee de prijs samenstellen. U hoeft dus niet meer te wachten op offertes. Onze partners aan de coöperaties gebruiken de unieke programmatuur ook op het perceel, zodat we exact weten wanneer de volgende partner in het saneerproces aan zet is. Door de verspilling uit het gehele proces te hebben gehaald, kunnen we versnellen en scherpe prijzen bieden aan de dakeigenaar. We saneren alle daken, groot en klein. Dit is mede mogelijk door geclusterd te werken.

Waar komt het idee voor Asbestschakel vandaan?
Asbestschakel is ontstaan uit de praktijk. Jeroen Klinkhamer en Douwe Idema waren niet werkzaam in de ‘asbestwereld’. Zij merkten wel uit eigen ervaring hoe stroef het totale saneringsproces verliep. Maar ook hoeveel werk een dakeigenaar moest steken in het krijgen van juiste prijzen. Het vertrouwen in een goed aaneengeschakeld proces is bij veel ‘losse aanbieders’ moeilijk te krijgen. Er komen namelijk tal van individuele partijen kijken bij het saneren en terugplaatsen van een nieuw dak, al dan niet met zonnepanelen.

De oplossing om het proces te optimaliseren en de branche beter te positioneren, lag in de bundeling van krachten en te digitaliseren. Door het vormen van coöperaties en door een gezamenlijke werkwijze toe te passen in de provincies, werken we ‘schouder aan schouder’ aan het saneren van asbestdaken voordat het asbestdakenverbod van kracht wordt. Inmiddels fungeren wij als ‘de schakel’ tussen tal van overheden, het bedrijfsleven en de dakeigenaar en hebben we al flink wat saneer meters gemaakt!

Wat kost uw nieuwe dak?

Wie zijn wij?

Coöperatie Asbestschakel wordt aangestuurd door een drietal bevlogen ondernemers. Ondernemers waarbij innovatie, daadkracht en kennis op slimme wijze gebundeld is. Daar profiteert iedereen in het totale proces van. Maak kennis met dit drietal

Jeroen Klinkhamer: “Het idee voor Asbestschakel ontstond vanuit de praktijk. Ik ondervond aan den lijve wat een stroperig proces dat saneren van asbestdaken was. Ik zag als 4e generatie ondernemer kansen en zocht partners die samen met mij dit idee verder konden brengen. Ik houd ervan om kansen die zich voordoen op te pakken en verder te brengen. Asbestschakel levert daadwerkelijk een maatschappelijke bijdrage!”

Douwe Idema: “Bij Plegt-Vos hebben we ruime ervaring met het ontwikkelen van vernieuwende initiatieven in de bouwbranche. Die ervaring en innovatiedrang binnen onze gelederen hebben we ingezet om Asbestschakel op te zetten. Samen met onze partners in het proces beschikken we over een bak aan bouwkundige ervaring.”

Dennis Brugging: “Hoe zorg je er nu voor dat complexe data zo gepresenteerd wordt, dat het voor de gebruiker een eenvoudig proces is? Voor mij is dat een dagelijkse uitdaging, waar ik met veel plezier aan werk. De rekentool, waarbij je zelf je dak kunt samenstellen zodat er een prijs uitrolt, is zo’n mooie puzzel. Binnen Asbestschakel zijn we continu bezig om het proces nog verder te verbeteren!”

Deskundigen die samenwerken, met één aanspreekpunt

We vinden het belangrijk om regionaal te werken. U wilt immers weten met wie u te maken heeft. En u wilt zeker weten dat de kwaliteit van saneren en uw nieuwe dak gegarandeerd is. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor deelnemers uit de regio. Dat is goed voor u én goed voor de lokale werkgelegenheid.

Hieronder ziet u met welke partners wij werken. Zij maken deel uit van onze coöperatie, of zijn samenwerkingspartner en staan dus voor dezelfde kwaliteitsnorm als wij. Gedurende het gehele proces heeft u bij ons altijd één aanspreekpunt, namelijk coöperatie Asbestschakel.

Samenwerkingspartners

Ontmoet het team

Daarnaast is Asbestschakel elke dag 'aan de weg' te vinden om 'keukentafelgesprekken' te voeren, het werk te begeleiden en de eindoplevering te verzorgen. Dit zijn de enthousiaste medewerkers die u onderweg kunt tegenkomen.

Jeroen Klinkhamer profielafbeelding
Douwe Idema profielafbeelding
Dennis Brugging profielafbeelding
Rolf te Velde profielafbeelding
Ron La Faille profielafbeelding
Alie Reekers-Bakhuis profielafbeelding
Johan Oordt profielafbeelding
Henk Hilbolling profielafbeelding
Jan Visscher profielafbeelding
Gerrit Hamse profielafbeelding
Richard Blankenvoort profielafbeelding
Gerrit Olimulder profielafbeelding
Bart Plaatje profielafbeelding
Wim Blokland profielafbeelding

Actueel

Kabinet Verbod

De Eerste Kamer is aan zet; kans of bedreiging?

Ziet men de ernst voldoende in van het asbestdakenverbod en kan men bedreigingen omzetten in kansen? De Eerste Kamer zal op 28 mei over debatteren.

Lees meer
Hoe Herkent U Asbest 01

Landelijke Asbestdakenkaart beschikbaar

Een landelijk overzicht van het totaal aantal vierkante meters aan te saneren daken gespecificeerd per gemeente is online beschikbaar.

Lees meer
De Limburger Zuid

Asbestschakel Zuid

Om in Limburg meer vaart achter de sanering te krijgen, heeft de provincie de hoop gevestigd op de coöperatie Asbestschakel Zuid. Die gaat opereren vanuit Oirsbeek.

Lees meer
Ruimer Budget Voor 2018 01

Geen nieuwe subsidie meer

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat beëindigt de Subsidieregeling verwijderen Asbestdaken definitief. De regeling is per 15 december 2018 gesloten. Subsidie aanvragen is ook niet meer mogelijk.

Lees meer

Wij
werken
samen
met

Kamphuis Logo Grijs
Maathuis Logo 171110 163801
Middendorp Montage Logo
Plegt Vos Logo 171110 163743
Falk Logo Grijs
Logo Bramer 2
Acmaa Logo 171110 163750
Ortageo Logopng
Morrenhof Logo 171110 163806 1
Raab Karcher Logo 171110 163745
Cid 73733Ee3 D1F2 40A3 B441 78C390A1C947
Cid 466C3334 B80E 41E2 83Bd 37Bda32Cf3Ac
Cid 7D7Dc30B 20B6 4Ad0 Ac8A 890860Df9B57
Cid 088C03Fb Eacd 4Fe4 9A5F D8E401C016Aa
Avm 2
Cid 168Aaf84 493F 41C6 A7Ff 67Fb76C24B33