Kennisbank

Schuur Website

Asbestdak binnenkort onverzekerbaar

Verzekeringsmaatschappijen weren massaal asbestdaken. Daken die al wel verzekerd zijn moeten gesaneerd worden, anders vervalt de verzekering.

Lees verder
Kabinet Verbod

De Eerste Kamer is aan zet; kans of bedreiging?

Ziet men de ernst voldoende in van het asbestdakenverbod en kan men bedreigingen omzetten in kansen? De Eerste Kamer zal op 28 mei over debatteren.

Lees verder
Hoe Herkent U Asbest 01

Landelijke Asbestdakenkaart beschikbaar

Een landelijk overzicht van het totaal aantal vierkante meters aan te saneren daken gespecificeerd per gemeente is online beschikbaar.

Lees verder
De Limburger Zuid

Asbestschakel Zuid

Om in Limburg meer vaart achter de sanering te krijgen, heeft de provincie de hoop gevestigd op de coöperatie Asbestschakel Zuid. Die gaat opereren vanuit Oirsbeek.

Lees verder
Ruimer Budget Voor 2018 01

Geen nieuwe subsidie meer

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat beëindigt de Subsidieregeling verwijderen Asbestdaken definitief. De regeling is per 15 december 2018 gesloten. Subsidie aanvragen is ook niet meer mogelijk.

Lees verder
Krantartikel Stentor 29 November

Lees ons krantenartikel in de Stentor

Clustering moet sanering asbestdaken goedkoper maken - De coöperatie Abestschakel in Overijssel start in Zwolle en Kampen met een proef om ‘kleine’ asbestsaneringen bij particulieren geclusterd aan te pakken.

Lees verder
Verbod Asbest

Kabinet komt met definitief verbod op asbestdaken

Daken met asbest zijn in Nederland na 2024 verboden. De Tweede Kamer stemde dinsdag 16 oktober met brede steun in met een wetsvoorstel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat).

Lees verder
Gelderlander

Lees ons krantenartikel in de Gelderlander

Asbestschakel is nu ook actief in de provincie Gelderland. Hier heeft de Gelderlander een mooi stuk over geschreven.

Lees verder
Voor Wanneer Moet U Asbest Verwijderen 04

Hoe werkt sanering van asbestdaken in de praktijk?

Asbestdaken saneren? Hoe gaat dat precies? En is dat niet gevaarlijk? Het zijn veelvoorkomende vragen waar wij het antwoord op weten! In dit artikel beschrijven we hoe de sanering van asbesthoudende daken in de praktijk werkt en wat erbij komt kijken.

Lees verder
Schuur Met Asbestdak Rood Voor Rood

Welke regelingen kunnen u wellicht helpen?

Er zijn per provincie en soms zelf per gemeente verschillende ondersteunende regelingen die vaak specifiek gelden voor het buitengebied om dit de komende jaren netjes te houden. Volgens onderzoekers is dat ook nodig want het buitengebied zou snel verpauperen de komende jaren. Door schaalvergroting en bedrijfsbeëindiging zullen er veel vrijkomende agrarische bebouwing (VAB) ontstaan, vaak met asbestdaken.

Lees verder
Weer Een Asbestdak Minder Asbestschakel

Wat kost asbest verwijderen?

Een opvallend onderdeel van Asbestschakel is de online rekentool. Hiermee krijgt u snel inzicht in de kosten voor het verwijderen en vervangen van hun asbestdak. U ziet dus ook direct wat een nieuw dak kost.

Lees verder
Asbestdaken In De Bebouwde Kom 01

Asbestdaken in de bebouwde kom

Binnen de bebouwde zijn nog veel asbestdaken op te vinden, soms klein maar ook soms groot van oppervlakte. Ze vormen een groot risico omdat deze vaak midden in de kernen staan en bij brand direct zorgen voor grote problemen en gezondheidsrisico’s.

Lees verder
Hoe Herkent U Astbestvrije Golfplaten 03

Hoe herkent u asbestvrije golfplaten?

Als de letters NT, Nieuwe Technologie, in de golfplaat staan betekent dit dat bij deze golfplaten geen asbest bevatten, maar synthetische vezels, cellulose en diverse toeslagstoffen aan het cement zijn toegevoegd.

Lees verder
Hoe Herkent U Asbest 01

Hoe herkent u asbest?

Asbest staat bekend als onverwoestbaar en is de verzamelnaam voor een aantal in de natuur voorkomende mineralen die zijn opgebouwd uit microscopisch kleine vezels. Deze vezels zijn met het blote oog niet te zien en dus niet herkenbaar, maar materiaal waarin asbestvezels zijn verwerkt, is dat vaak wel.

Lees verder
Voor Wanneer Moet U Asbest Verwijderen 01

Hoe gaat zelf asbest verwijderen in zijn werk?

U heeft tot 2024 de tijd om uw asbest te verwijderen, dan gaat het asbestdakenverbod in. Allereerst: niet alle asbest hoeft te worden verwijderd. Een asbest dakbeschot onder de pannen valt niet onder het asbestdakenverbod en hoeft dus niet te worden verwijderd. Daarnaast kunt u asbestmateriaal dat zich bevindt op plaatsen waar je zelden of nooit komt en daar goed vastzit, ook laten zitten. Dan kunnen er geen asbestvezels vrijkomen en kan het asbestmateriaal beter blijven zitten.

Lees verder
Hoe Gevaarlijk Is Asbest 01

Hoe gevaarlijk is asbest?

Asbest staat bekend als onverwoestbaar, alleen bij het horen ervan schrikken mensen vaak al. ‘Asbest, dat is toch gevaarlijk! Blijf uit de buurt!’ Je hoeft er niet uit de buurt te blijven, maar dat er elk jaar ongeveer 1000 mensen overlijden aan de gevolgen van asbest geeft wel aan dat asbest gevaarlijk kan zijn.

Lees verder

Wij
werken
samen
met

Kamphuis Logo Grijs
Maathuis Logo 171110 163801
Middendorp Montage Logo
Plegt Vos Logo 171110 163743
Falk Logo Grijs
Logo Bramer 2
Acmaa Logo 171110 163750
Ortageo Logopng
Morrenhof Logo 171110 163806 1
Raab Karcher Logo 171110 163745
Cid 73733Ee3 D1F2 40A3 B441 78C390A1C947
Cid 466C3334 B80E 41E2 83Bd 37Bda32Cf3Ac
Cid 7D7Dc30B 20B6 4Ad0 Ac8A 890860Df9B57
Cid 088C03Fb Eacd 4Fe4 9A5F D8E401C016Aa
Avm 2
Cid 168Aaf84 493F 41C6 A7Ff 67Fb76C24B33