Coöperatie Asbestschakel voor gemeenten

Overheden, dakeigenaren en bedrijven hebben een gezamenlijke opgave: een asbestdakenvrij Nederland na 2024. Een enorme opgave. Met de huidige snelheid weten we bijna zeker dat we deze datum niet gaan halen. Onze aanpak is erop gericht om door bundeling van krachten de saneringsopgave te versnellen. Wij lichten u graag toe hoe wij dit doen en nodigen u uit voor een gesprek, om samen nog verder te versnellen. U kunt altijd contact met ons opnemen. Per slot van rekening heeft het bedrijfsleven een oplossing voor een erfenis, die gemeenten krijgen als op 1-1-2025 het asbestdakenverbod in zal gaan. Het bevoegd gezag zal dan naar gemeenten gaan en daarmee ook de taak om handhavend op te treden tegen inwoners die nog een asbestdak hebben, dat wilt u zoveel mogelijk voorkomen! Dus vroegtijdige samenwerking met het bedrijfsleven is gewenst om dakeigenaren waar mogelijk te helpen.

Toonaangevend volgens het programmabureau
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft het Programmabureau voor de versnelling van de asbestdaken sanering opgericht. Coöperatie Asbestschakel staat vermeld als toonaangevend versnellingsinitiatief in de Provincies Overijssel, Gelderland, Drenthe, Limburg en Noord-Brabant.

Aanvaardbaar aantal meters asbest in 2025
Asbestschakel wordt een revolutie in de bouwwereld genoemd: unieke coöperaties van bedrijven die samen de klus van het saneren van asbestdaken klaren. Wij zijn goedkoper en sneller dan iedere andere vorm van asbestaanpak en werken met één aanspreekpunt voor alle deelnemende partijen. De provinciale coöperaties worden gevormd door hoofdzakelijk provinciale bedrijven, waaronder slopers, asbestverwijderaars, bouwbedrijven, installateurs en toeleveranciers van materialen. Samen bieden we één oplossing voor het vervangen en verduurzamen van asbestdaken.

We werken daarbij vanuit de ‘drie keer win’-situatie. De dakeigenaar heeft één aanspreekpunt, de deelnemende bedrijven doen alleen waar ze goed in zijn en gemeenten kiezen voor een uitrol met de coöperatie, zodat ze een aanvaardbaar aantal vierkante meters asbestdaken overhouden als het asbestdakenverbod van kracht wordt. Waardoor de noodzakelijke handhaving op een asbestdak (milieudelict) mogelijk en betaalbaar blijft voor gemeenten.

Een landelijk overzicht van het totaal aantal vierkante meters aan te saneren daken gespecificeerd per gemeente is online beschikbaar.

Asbest verwijderen door mensen uit uw ‘kaartenbak’

Door het vormen van coöperaties en door een gezamenlijke werkwijze toe te passen, werken we ‘schouder aan schouder’ aan de versnellingsopgave. Daarbij trekken we graag op met gemeenten. Immers, zij hebben een opgave met handhaving van het asbestdakenverbod vanaf 2024. Wij, het bedrijfsleven, bieden daarvoor een krachtige oplossing. Inmiddels fungeren wij als ‘de schakel’ tussen overheden, bedrijfsleven en de dakeigenaar om te komen tot betere communicatie rondom de opgave. Wij zijn ervan overtuigd dat deze schakelfunctie bijdraagt aan de daadwerkelijke versnellingsopgave.

Daarnaast pakken we ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op. We leiden als coöperatie ons eigen personeel op. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of die in de kaartenbak van gemeenten zitten die een uitrol met ons willen, leiden we op tot saneerder of dakplaatlegger. Ook wordt onze Asbestschakelbox gevuld door een sociale werkplaats in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Alleen ben je sneller, samen kom je verder
Graag lichten we u in een gesprek toe hoe het opzetten van provinciale coöperaties en een geclusterde aanpak per gemeente bijdraagt aan uw versnellingsopgave. Samenwerken aan een aanvaardbare hoeveelheid asbestdaken zodra het asbestdakenverbod van kracht wordt, kan wat ons betreft morgen beginnen!

Vraag een gesprek aan

Deze gemeenten gingen u al voor

Inmiddels hebben wij al een geclusterde aanpak voor het verwijderen van asbest mogen realiseren voor een flink aantal gemeenten. Daarbij worden wij gesteund door verschillende provincies. Samen maken we het verschil! Deze gemeenten gingen u al voor. Wilt u ook een geclusterde aanpak in uw gemeente realiseren? Vraag dan een gesprek aan. Onze gestroomlijnde aanpak levert u gegarandeerd succes op!

 • Almelo
 • Borne
 • Dinkelland
 • Hellendoorn
 • Kampen
 • Olst-Wije
 • Raalte
 • Tubbergen
 • Wierden
 • Zwolle
 • Bernheze
 • Landerd

Aankomende evenementen

Asbestschakel werkt veelal geclusterd. Daarom organiseren wij ook informatieavonden op locaties waar wij volop aan het werk zijn. U bent van harte welkom op één van deze avonden. U hoeft zich daarvoor niet aan te melden. Kijk hieronder wanneer we bij u in de buurt zijn.

Gemert-Bakel

Gemeenten

Bladel

Gemeenten

5 juni 2019

Bergeijk

Gemeenten

1 juli 2019

Zundert

Gemeenten

17 juni 2019

Dakeigenaar? Meld uw gemeente aan

Wilt u ook profiteren van een aanpak per gemeente? En staat uw gemeente er nog niet tussen? Meld uw gemeente aan via onderstaand formulier. Dan gaan wij in gesprek met uw gemeente om tot afspraken te komen.

Wij
werken
samen
met

Kamphuis Logo Grijs
Maathuis Logo 171110 163801
Middendorp Montage Logo
Plegt Vos Logo 171110 163743
Falk Logo Grijs
Logo Bramer 2
Acmaa Logo 171110 163750
Ortageo Logopng
Morrenhof Logo 171110 163806 1
Raab Karcher Logo 171110 163745
Cid 73733Ee3 D1F2 40A3 B441 78C390A1C947
Cid 466C3334 B80E 41E2 83Bd 37Bda32Cf3Ac
Cid 7D7Dc30B 20B6 4Ad0 Ac8A 890860Df9B57
Cid 088C03Fb Eacd 4Fe4 9A5F D8E401C016Aa
Avm 2
Cid 168Aaf84 493F 41C6 A7Ff 67Fb76C24B33